Friday, 8 February 2013

SPECTACULAR HERBALIFE 2013!!!

Assalamu'alaikum...

Cam beselah...Update basi,hihihi....

Lamenyer tak tengok2 blog sendiri..Apeda..Baru tersedar bulan lepas x hupdate apa2 pun...Hempuk kepala sekali,wuuu T T

Tengok tajuk entry, mesti korang tahu apa ayu nak citer kan? Dan ayu jamin sangat ramaiiii yang dah tahu pasal Herbalife....Mungkin ade yang cakap lam hati,

Orang 1: "Yeay, Herbalife!!!!"
ATAU....

Orang 2: "Pernah dengar Herbalife tapi tak tahu sangat lah..."
ATAU...

Orang 3: "Herbalife? First tyme dengar"
ATAU, yang paling tragis...

Orang 4: " Uwek...nak muntah aku dengar Herbalife....Mahal je lebih tapi apa pun tarak"

Ok, untuk orang yang jawab macam 1, 2, 3, yeay...Kita boleh kawan2,hihihi...Tapi untuk orang 4, boleh je nak kawan2..Dont wori, tak putus pun silaturrahim...hehehe....Kami takkan humban kamu lam longkang pun....Because most of Herbalife people are positive, so, no big deal dear:)

Dont wori pada orang2 yang benci atau anti sangat dengan Herbalife...Dengar dulu citer ayu yep?

Ayu before this, tak pernah langsung2 terfikir akan fall in love dengan Herbalife camni sekali...Ayu tak pernah tahu pun sal Herbalife. First tyme dengar nama sebab ayu google nak cari solution camne nak gain weight...As I told u before, ayu ni underweight, sob3 T T

Jangan tak tahu, dilema orang underweight sama je dengan orang obese...Seksa je dengar orang cakap, "Kurusnyer...." "X makan ke...?"

Hurm...Kadang2 rasa nak terperap je lam umah..huhu..Tapi ayu ni xdelah underweight sangat2...Ada orang tak perasan pun ayu underweight sebab nampak normal je berat badan..Berat ayu 44 kg tapi mungkin tinggi kot, jadi la underweight....And as normal human, ayu tetap tak suka lah bile orang duk complain2 sal berat kite kan?

So, duk google2 kat tenet, tahulah sal Herbalife...Terus la tanya sorang budak ni yang jual Herbalife (jahat tul ayu panggil 'budak',hehe)...Tanya punye tanya, adeh...mahalnya rege...Ko ingat aku cap duit? hahaha...

Then, sebab nak jugak try Herbalife, ayu try tanya sorang lagi distributor Herbalife kat fb..Kak Nana nama dia..Saje tanya, mana lah tahu dapat harga murah...Aisey, memanglah produk Herbalife ni mahal...So, ayu pun bawak la diri, merajuk ngan Herbalife..kuikuikui....

Tapi Kak Nana asyik je ajak ayu gi event2 Herbalife..Malas tau? Nak gi event pun kena pakai duit...Dahla buat event tyme ayu keje...Huhu...Merajuk lagi ngan Herbalife...

Pahtu......one day tu, Kak Nana pujuk ayu gi Spectacular Herbalife 2013 on 26 n 27 Jan hari tu..Sangat malas..Dah la kena bayar, hihihi...Daripada Terengganu ke KL, semata2 nak gi Spectacular Herbalife? Nonsense...hihihi...(orang2 Herbalife jgn marah ayu deh? ayu ni kan jujur,ngee~)

Dalam terpaksa, ntah kenapa ayu gi jugak Spectacular Herbalife tu...Lagi pun, ayu selalu bace kat blog2 or mane2, orang2 Herbalife ni positif...So, ayu nak jugak tgk sepositif mane pemikiran dorang...kihkih

Dan.....

Jeng2....

One word that I really wanna say, Alhamdulillah.....Bukanlah ayu ni digula2kan dengan duit semata2...Bukanlah ayu ni jenis yang suke dengan MLM....Tapi, yep, Herbalife lain....Herbalife is for serious distributors, serious customers and anyone yang serius nak change their life to be better..Nak kaya? Dengan Herbalife...Nak sihat? Dengan Herbalife...Nak tolong orang? Dengan Herbalife...Even nak berdakwah pun, dengan Herbalife.....

Herbalife is different...Jangan samakan Herbalife dengan bisnes2 MLM yang lain tuh....

Chewah, selama ni kemain merajuk ngan Herbalife, tup2, skang dah bela dah?

Sebab, di Spectacular Herbalife, I learnt a lot....I learnt how they think in a positive way....I learnt how they sincere in helping people...I learnt how they sacrifice and never give up in their career as a Herbalife distributor....

Korang anti dengan Herbalife? Go to Spectacular or any Herbalife events...Kalau ayu tak pernah pergi Spectacular tu, ayu tahu, ayu akan jadi orang yang rugi sebab selama ni tolak mentah2 Herbalife....Ayu jugak yang akan rugi sebab prejudge someting pada luaran.

And now, I fall in love in Herbalife...This is through the eyes oleh someone yang pernah tak suke Herbalife, dan pergi event dengan muka terpaksa with blurrrrrr......Tak tahu pape pun sal bisnes Herbalife....but now, Alhamdulillah, I hope I will be seriously in Herbalife soon...

Kepada yang anti2 dengan Herbalife, never mind...Because they are not looking for YOU, but they are looking for SERIOUS PEOPLE...Only the SERIOUS ONE!

Hope I will be a part of serious Herbalifers soonnnnnnn! Insya Allah...Wanna join me? Amat2 dialukan:)

Jom layan picca...!

With my sponsor, Kak Nana. Rasa macam gergasi yang underweight plak ayu bila duk sebelah Kak Nana yang kecik molek:)

Ayu gi Spectacular, tapi tak pernah minum pun Herbalife punyer produk..So, this is my first SHAKE!!



Yeay, semangat kibar2 bendera Terengganu..I'm really proud to be Terengganunian... Terengganunian? Apa punye perkataan lah,huhu



Cuba cari mana ayu? hihihi...



Azizulhasni pun minum Herbalife tau? Yeay, orang Ganu memang best:)



Oh, Allah..Kenapa lah ayu amik gambar ngan Aidil ni?  Abang dia ngan Ayu Raudah...Tetiba Aidil ngan Ayumi Comot? Oh no....Kena ganyang ngan Rita nanti...X suke Aidil! Huh! kihkih...



Kenal tak football players tu? Bukan calang2 player tu..And dorang pun minum Herbalife ni tau? 



SPECTACULAR HERBALIFE 2013!!!!! Di stadium Bukit Jalil :) 15 ooo orang tau Herbalife Distributors yang pergi...Rugi kalau korang tak jadi sebahagian daripada kami:)


p?s:  I fall in love with the shakes! :)




13 comments:

hainom OKje said... Reply To This Comment

Patutlah lama menghilang ...mempromosikan herbalife sampai duk dalam carta ke Ayumi...Tahniah...semoga berjaya...

cik nana said... Reply To This Comment

insyallah nanti bila dah berkemampuan n rezeki lebih nak try herbalife ni :)

Bum Bumeyh said... Reply To This Comment

yeay! orang terngganu. haha, same la akak :3

niedaida said... Reply To This Comment

akan nieda try herbalife iniiii HAHAHAHHAAH ;D*gelak besar...

Badrina Ibtisam said... Reply To This Comment

Hi Kak!

Sy pnah trtengok herbalife ni kat satu blog.. tapi tgk gitu2 ja, tk detail..

Budak sekolah boleh ke cuba herbalife kakakak

*larikkkkkk*

Chic Na said... Reply To This Comment

selalu dengar herbalife. mcm menarik jugak. tapi belum berminat nak join. hehehe..

Miss Volvo said... Reply To This Comment

ouh biasa dengar kat office tapi kite lebih suka diet tanpa produk :)

AmySyahiera Malik said... Reply To This Comment

akak amy dulu pon minum herbalife nie . amy pernah test teh dia . shake tak pernah . akak amy cakap shake coklat tak sedap , vanilla sedap . hehe xD

are_lin@yu said... Reply To This Comment

wahh ayu dh jd ahli herbalife eh..bgus2..hehe

9n0L4 said... Reply To This Comment

ade kwn akak yg join bende ni. hehe. slalu la kat wall fb. :)

Ayumi Comot said... Reply To This Comment

@Badrina Ibtisam

kenapa plak tak? herbalife ni tuk semua dear.....baby pun boleh minum..sebab ia nutrisi, makanan yang berkhasiat:)

Ayumi Comot said... Reply To This Comment

@Chic Na

Law berminat nak join, boleh contact ayu:)

Ayumi Comot said... Reply To This Comment

@AmySyahiera Malik

akak suka coklat dan strawberry:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM