Monday, 20 May 2013

Saya alergik dengan usrah???Bahaya!!!

Assalamualaikum...

Have you had your shake today?!!!! I've my second shake for today, Alhamdulillah^_____^

Praise to Allah buka hati ayu untuk share my feelings kat blog ni..Insha Allah, moga mende yang baik2 sahaja...hehehe...

Tengok tajuk cam bahaya kan? Hiperbola betul tajuk tu...Ngader tau? Hehehe...Actually, tadi ade rakan kerja ayu ajak ayu join usrah...Mase tu ayu tengah menyapu lantai klinik...(What theeee...fisioterapis menyapu lantai klinik? hakhak....Biarlahhhh...mop lantai luar pun pernah sampai ade patient ingat ayu ni cleaner,sob333....hehehe)

Ayu tak tahu nak cakap apa mase dipelawa tu...Macam berat hati...Bukanlah alergik, fobia, trauma dengan usrah2 ni...Ayu dulu pun pernah join usrah2 kat kolej dulu...cume, ayu rase, macam gain nothing..I mean. dari segi silaturahim tu insha Allah bertambah rapat...tapi, most of the time apa yang di'share' mase lam usrah tu, tak meresap ke dalam hati....




Mase usrah tu, ye la dengar....Tapi then, terus lesap...Mungkin hati ayu ni gelap kot...Cara usrah ni jadi susah nak masuk dalam jiwa....ACAP KALI, bila join usrah, fikiran ayu melayang2....I couldnt stick dengan sesuatu yang i mean, tak menarik hati ayu...Yep, i'm quitely childish -_-"

N now, sejak terlibat dengan Herbalife, jadual kehidupan ayu makin2 bertambah sibuk...Siang jadi fisio..Balik mostly kul 7 malam, then solat maghrib, rehat2, then kuar appointment ngan prospek atau customers.

Penat.....sangat.....Dan ayu hanya ade Jumaat je hari bercuti..Itu pun ayu guna untuk spread the world with Herbalife nutrition...Tapi kuatkan diri...Dan sometimes, serabut2, menangis,kihkih....

So, masa is very important for me....Ayu bukan tak nak gi usrah sebab nak kejar sangat dengan harta dunia dalam bisnes Herbalife ni....So sori keh? Saper2 yang ingat bisnes Herbalife ni hanya nak kejar duit harta sampai tak ingat akhirat, U BETTER GO AND FIND THE FACTS! Jangan memandai je nak judge semata2 kami ni MLM bisnes...! (Sori, emo je kan? hakhak)

Ayu cakap, " Ayu bukan apa....ayu tak tahu lah hati ni keras ke, tapi apa yang di'share' lam usrah, selalu tak dapat meresap ke hati ayu...Ayu rasa macam sayang je mase terbuang gitu...Macam hari tu, ayu siap tidur lagi (sebab naqib cakap slow balik tabir)....Ayu tak boleh yang 'slow2' (i mean, ceramah yang memboringkan)...kalau cam ustaz azhar, prof dr muhaya, hah, yang tu ok"

Ayu tambah, " Ayu bukan nak puji Herbalife sangat..tapi bila gi training Herbalife, selalu kata2 speaker meresap ke hati...Bukan sebab soal bisnes je, tapi sebab ia bawak diri kita to be a good muslim"

Masa training Herbalife, I can cry...i can concentrate....i can remind myself to be a good muslim...And insha Allah, tengok leader2 lam Herbalife bertudung labuh, berjubah, moga Ayu akan kuat untuk berubah ke arah itu jugak....Selalu inspired dengan pakaian mereka yang menutup aurat tu:')

Ntahlah....mungkin....mungkin....Lam herbalife, when we talk, when we share, ia selalu dari hati....Seriusly....Dan Alhamdulillah, Allah letak diri ayu yang 'keras' macam batu ni ke dalam Herbalife untuk dilenturkan....


Herbalife best....!!

Tak kata usrah ni tak bagus..Cume pendekatan ayu rase, perlu berbeza....Kalau pendekatan dari hati macam Prof Dr Muhaya, Ustaz Azhar, Dr MAZA, insha Allah ayu akan dengar...Kalau mengantuk2, mungkin usrah sebegitu tak sesuai untuk orang 'keras' cam ayu...

Ok, then, insha ALlah, mungkin ayu akan try join usrah kali ni....Kalau pendekatan ok dan mampu melenturkan ayu, insha Allah ayu akan stick...Kalau buat ayu tertidur lagi, ehmmmm..ntahlah.....

MASA ITU PENTING...!

p/s: Ayu tahu tak mudah nak buat usrah yang mengantuk2...sebab ayu pun pernah jadi naqibah yang memboringkannn,hehehe:P

p/s lagi: Ayu ni memang 'degil' kot...Ngan upline (Kak Nana) kadang2, brutal je...Kadang2 tarik muka masam ngan Kak Nana....Tapi betullah, hub downline-upline ni macam mak-anak, cepat je baik.....(ok, xde kaitan ngan entry ni,kihkih)

2 comments:

9n0L4 said... Reply To This Comment

teringat dulu mase sekolah, ade je alasan nak skip usrah. :)

Ayumi Comot said... Reply To This Comment

Hahaha..tau xpe,hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM