Monday, 3 June 2013

Extravaganza BANGKOK 2013!!!!

Assalamu'alaikum..

Have you had your shake, al mathurat, and al Quran today?!!!!

Saya dah ber'shake'...
Al mathurat belum, insha Allah this evening:)
Al-Quran, bendera 'merah' masih belum diturunkan,hehehe...

Ok, sekarang ayu sangat teruja nak fly ke luar negara,hikhik....Nak gi Bangkok.....!Yeay!




Yup, ayu sangat2 la jakun sebab ayu tak pernah gi mana2 luar negara, tak pernah naik flight, tak pernah buat passport....Waahhh, teruja wei bila first time boleh buat semua tu...

-Apa rasenya naik flight ye? Lalala~

Subhanallah, ayu tak pernah imaging yang ayu akan dapat gi luar negara in this age. Yela, tahu la ayu gi setakat Bangkok je, tapi Alhamdulillah, ayu dah rasa sangat2 bersyukur:)

Dan ayu rasa betapa baiknya Allah pada ayu sebab Dia permudahkan segala urusan ayu untuk bayar tiket, pakej ke Bangkok dan buat passport...Seriusly, ayu tak dapat recall camne ayu boleh bayar semua tu sedangkan waktu tu, ayu sangat2 lah sengkek duit....Kadang2 menangis sebab nak beli makanan pun, setakat ada RM 1-2 lam purse...

Memang, permulaan 2-3 bulan bisnes Herbalife ayu sangat menyakitkan dari segi ekonomi....Tapi alhamdulillah, Allah betul2 tolong ayu...Dalam kesempitan duit, ayu dapat settle semua payment tu on time!

Kenapa ayu naaakkk sangat pergi Extravaganza Bangkok?

Sebab kat sana, distributor2 Herbalife dari 14 buah negara datang berkumpul dalam satu dewan....Event tu macam Life changing event la...sape2 nak berubah jadi lebih positif, kaya, berjaya, kena pergi extravaganza....Paling penting, insha Allah, ia akan buat kita sangat2 terinspirasi dengan cerita2 mereka yang dah berubah!

Ok, ayu tak tahu sangat camne tapi for sure, ayu rasa lebih best dari Spectacular yang ayu pernah pergi tu...Sebab kali ni kiter akan nampak dan jmpa distributor2 dari negara lain jugak:)


Lebih kurang camni la kot...Perghh, ramainyer....Kan best law ayu qualify VIP..Takde lah bersesak2 sangat,hoho~

Awal2, ayu selalu cakap pada diri, "Extravaganza bukan untuk aku..aku memang takde duit sebanyak tu...Lagipun aku masih lagi awal2 bisnes..Dah stabil lam Herbalife, aku gi la.."

SERIUS! That was wrong! Dan bila Kak Nana ajak ayu gi Extravaganza, ayu cuma diam je...

Then, sampailah ayu dengar sorang speaker ni cakap, "Pergi Extravanganza...! Kalau korang cakap takde duit, memang duit tu takkan ade sampai bila2....Tapi kalau korang desire sangat kuat nak pergi dan USAHA cari duit, insha Allah, Allah buka jalan"

Orang yang guna alasan TAKDE DUIT, sebenarnya orang malas nak cari solution. Dia bagi alasan tu supaya dia comfortable, tapi nope, it just show how lazy you are...

Kalau ayu pakai alasan TAKDE DUIT,
-ayu takkan dapat mulakan bisnes Herbalife dalam bulan Februari 2013
-ayu takkan dapat jadi Supervisor within 2 months
-ayu takkan dapat attend event2 Herbalife lam Malaysia
-ayu takkan ada duit nak buat pasport
-ayu takkan decide nak gi Extravaganza

Yep...Dulu ayu pun buat istilah takde duit jugak....Sebab tu ayu delay 1 bulan lambat stocking sedangkan ayu dah terbuka hati nak buat bisnes lam bulan 1. Tapi Alhamdulillah, Allah buka hati ayu untuk dengar cakap Kak Nana, "Allah Maha Kaya....Semua apa yang ada kat dunia ni, Allah punyer..MINTA DENGAN ALLAH"

Dan Alhamdulillah, Allah tunjuk ayu jalan mana nak cari duit untuk stocking products...Kalau ikut alasan TAKDE DUIT, kemungkinan besar ayu start bisnes lam bulan 4....Dan bisnes ayu akan terus DELAY....DELAY...DELAY...

Takde duit? sebab takde duit la korang kena buat Herbalife....SERIUSLY!

Alhamdulillah, ayu sangat hepi bersama Herbalife...Tup2 dah 5 bulan ayu dengan Herbalife...Rasa macam baru 1-2 bulan,hehehe...

Ada sesiapa yang nak:
-Lose weight?
-Gain weight?
-Skin problem?
-Improve Health?
-Healthy breakfast?
-INCOME LEBIH?

boleh mesej/wassap ayu 013-2274194:)

1 comments:

hardy bonvisa said... Reply To This Comment

follow juga ya blog saya http://hardy-bonvisa.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM