Saturday, 21 December 2013

BERTAHANLAH!!!

Assalamualaikum...

HAVE YOU HAD YOUR SHAKE TODAY?!!!!

Alhamdulillah untuk hari ni, ayu dah 3  kali minum shake perisa coklat....yummmyyyy sangat2...Alhamdulillah....badan rase bertenaga bangattt...heee ^ ^

Dah berbulan rasenya ayu tak update pape kat blog ni...memang rase cam berhantu je sebab dah lama sangat tinggal tak berpenghuni hehehe....so, dengan muka malu2, baru datang mood nak hupdateee....

Agak kekok gak bile nak start balik blogging hahaha....rase cam datang ke dunia alien.....and try kena get used balik wuwuwuwu (T T)

Tak nak membebel panjang....just nak write something yang agak terkesan lam diri ayu...tentang performance bisnes herbalife ayu bulan lepas.

Kalau orang2 yang rapat ngan ayu, mesti tahu betapa ayu kecewa tahap giler gaban ngan performance bulan lepas.

It just something that i couldnt imagine it happened on me on my last cut of Dream Team Retreat (DTR)...Ayu memang nak sangat gi DTR sebab tu training special hanya tuk orang qualify at least 2500 vp 4 bulan berturut2....Tapi, Allah uji ayu which made me kantoi nak setel last cut.

Bayangkan sejak supervisor, hanya ade sekali je ayu xbuat 2500 vp. Mase tu mmg xnak buat 2500 vp pun.. And sejak tu, vp ayu tak pernah lower than 3000 vp....and ntah camne, bulan lepas, even nak buat 2500 vp pun rase sakitttttt sangat...

Hari EOM tu, memang bizi giler sampai tak sempat makan. Just semata2 nak setelkan last cut DTR. Jam kul 12 malam pun ayu masih tengah nak setelkan order...wuuuu...That means, i did LAST MINUTE job. So jangan tiru....

Tapi at the end, memang vp dah xdapat masuk yang bulan November sebab dah terlepas jam 12 malam. And agak sakit jugak bila order2 yang lain pun di'cancel'kan dan tak dapat masuk order bulan november, sebab ayu xdapat nak contact Herbalife esoknya coz kemaman banjir teruk time tu. Line takde langsung and bateri hp mati. Takleh nak caj sebab terputus bekalan elektrik n air tuk beberapa hari...Tup2 bila cek, semua order ter'cancel' sendiri...huhu..

That was firstttt time ayu rase down tahap giler gaban. Sampai rase nak mati je hahahaha...mengarut giler....terfikir je, tapi takde buat betul2 pun...ingat Allah lagi keh?

tapi seriusly, mende tu sangat menekan diri and emosi ayu. Ayu rase loser sangat...and mende2 negatif mula masuk lam kepala hotak ayu, huhu...even nak tengok muka leaders pun ayu maluu....

when i really want something badly, i'll do anything to achieve it. So ayu ni mmg jenis xsuka kalau apa yg ayu nak sgt2 tu xdapat...jadi cam xleh time kenyataan haha...

mase tu banyak mende ayu fikir...betul ke herbalife ni untuk aku? Kan best kalau aku keje je makan gaji...malas ke rajin ke, gaji tetap masuk. Tapi ade satu lam diri ayu yang cakap, "no!!! U are in a right way! Giler ko nak keje makan gaji lagi?"

Alhamdulillah, jumpe upline2 aku, kak nana, and atie...mereka pujuk aku and cakap "dont worry! It's normal. Dont give up!"




And alhamdulillah semalam, jumpe fatin syahirah. Walopon dia muda setahun dari aku, tapi cara dia bercakap dan berfikir, jauh lebih matang dari aku..

Antara yang aku ingat, "kak ayu, bisnes drop tu normal. Sampai satu tahap, memang kebanyakan world team akan rasa mende tu. Mase tu la kita akan mula ada doubts dengan herbalife. Tapi pegang WHY kite kuat2."

"Saya 4 bulan kot bisnes drop. Tapiiii when u get back again, u'll be a different person. Saya sendiri rasa lain ttg diri saya bila saya dah berjaya bangkit semula. Semua orang akan lalui....just jangan give up. "- fatin syahirah.

Ayu senyum...Perlahan2 aku paham...dan ayu belajar tuk memaafkan diri sendiri.

Bila Allah hantar orang2 dan leaders yang sangat2 baik, dan memberi motivasi kat ayu, alhamdulillah, aedikit sebanyak ia menyerap aura positif ke dalam diri ayu...dan ayu eager nak usaha lebih lagi, insha Allah...

one sentence yang antara ayu ingat fatin share semalam, " herbalife is for everyone. But not everyone is for herbalife".

so do you choose to be the outstanding person or not? Kalau nak jadi yang extraordinary, BERTAHANLAH!!!!

Jangan hanya kerana Allah uji sekali dengan tak capai target kite,kite terus nak give up....please hold...There must be something Allah wanna give u...

If success is an EASY road, EVERYONE will be successful.

And alhamdulillah, drp mnde tu, actually banyak mende ayu reflek balik diri ayu. Muhasabah balik apa yang Allah nak tunjuk. Lumrah manusia, mudah lupa nak muhasabah diri bila senang...dan bila diuji dengan kesusahan,otomatik kita jadi lebih sedar diri:)

Wallahualam:)



2 comments:

Dai said... Reply To This Comment

assalam,kak Ayu sekarang jd fisio di mana?

niedaida said... Reply To This Comment

hai kak..dah lame tak singgah sini..bisnes?? kayooo nampak heheheh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM