Monday, 6 August 2012

Finally..after 4 years!!!

Assalamu'alaikum...

Alhamdulillah....3 Ogos 2012 aritu, I'm officially can be a physiotherapist now!!! Yeayhhh...!

Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah.....ayu lulus semua subjek. Takut gak sangkut mase sem last2 ni...Xdapat bayang kalau kena repeat clinical lagi dan graduate next year...Alhamdulillah, I could be graduated on time,hihihi:)

-After 4 years in UiTM as a physio student,

-Tak tau nak gambarkan camne....

-Ada suka, ada duka..

-Pernah sampai menangis tersedu2,hahaha...

-Ntah berapa kali cakap kat ma, "along nak berenti belajar..nak amik kos lain....uwaaa"

-Jadi pelajar fisio, xleh nak berlawa2 sangat mcm kos lain...Gi kelas pakai sport shoes, baju tshirt fisio, suar
  trek and tudung itam....burppp....

-Bile ade exam OSCE, dub dab dub dab...Terketar2 tangan nak treat patient (patient la sgt,huhu...padahal
  pinjam orang je tuk berlakon sakit)

-Tyme clinical plak rasa berat je kaki nak melangkah ke hospital, pagi2 kena bg semngat kat diri sendiri
  dulu..Kalau x, abis patient ayu tibai...huhu

-Duit, tenaga,masa banyak habis untuk wat research....Lagi terkilan bila ade junior2 xnak bagi kerjasama,
  banyak duit membazir cmtu je.....Nnt kalau korang dah buat research, korang tau la penat
  lelahnyer....huhu...

-Bile professional exam, lagi la study mcm nak giler, smpai pening2 kepala (last minute study,hahaha)...Tu la
  penentu dapat graduate on time ke tak...

-DAN............hasilnyer...Alhamdulillah, sujud syukur pada Allah, ayu lulus semua...Kemain takut gagal
  professional exam, sbb ayu rase ayu mmg xbuat dgn baik..Tapi Alhamdulillah, murah rezeki ayu Allah bg
  tuk lulus semua....

With love, pada sahabat2 ayu yang gagal, never give up! I pray the best for u...Orang yang lulus semua xbeerti pandai, sekadar rezeki dari Allah...Dan ayu tahu, orang2 yang gagal tu, bukan sbb korang xpndai n ayu tahu, ade yang gagal tu sbnrnya lebih pandai daripada ayu....Cume Allah nak uji korang..Allah xuji ayu dgn kegagalan sbb Allah tahu ayu xkuat untuk terima dugaan tu..Mahunyer ayu meratapi nasib ni berpanjangan..huhu...Korang mmg hebat!


4 tahun....semua dah berlalu....Let's pics talk to you! :)


Mase baru2 masuk UiTM..Memandangkan UiTM Shah Alam dah penuh, semua budak2 sains kesihatan ditempatkan dulu kat Kolej Alamanda ni sbg cawangan..sian kan? huhuhu...Macam anak2 terbuang da tunggu lif terbuka...Tapi sampai skang, sangat rindukan kolej Alamanda...Dekat ngan Mid Valley,hehe..


Dinner mase sem 1.Dinner dah grand tapi masuk cam budak skolah lagi..Kekampungan sungguh...Blouse pun pinjam kawn punyer..sob2...

Sem 3. Kitorang kena manage Hari Terbuka Fisioterapi kat TLDM Lumut, Perak. Ayu jadi biro program....Hurm....Tapi program xberjalan lancar je...uwaaa...



Kena jaga booth BALANCE...Nak tengok, tahap keseimbangan badan kiter dan salah satu testnya, kena try balance on this physio ball...



Yeay, dah pindah ke UiTM Puncak Alam, kampus cawangan UiTM  yang baru dibina..Kitorang la yang rasmikan kampus ni...Mewah and double2 besar kawasannya berbanding UiTM Shah Alam...Atas bukit, mmg puncak betulla...Pagi2 ade kabus...Udara segar je..:)



Mase PM Najib datang ke UiTM Puncak Alam tuk merasmikan kampus...



Bersama Madam Chua:)



See? Susah nak tengok budak fisio pakai baju kurung, formal2..Orang lain pakai baju formal, kitorang tetap bantai pakai  pkaian sport, xikut etika UiTM langsung,hehehe....Senang sgt nk detect budak Fisio..Yang selekeh2 tu, budak Fisio la,hehe...ops! Kan ade yg hentam ayu sbb buruk2kan fisio...Xla, proud ape to be selekeh2...huhuhu



They are all my housemates....Dinner raye sem 3...makan mase ni sgt best, sgt kenyang:)



Xhengat sem berapa...Tapi ni kitorang gi kem kat sungai Tekali, under  PBSM. PT =PhysioTherapy. Orang2 panggil kitorang Budak Fisio atau Budak PT jep,hehehe...




Nak jadi Budak Fisio, kena belajar wat wheely pakai wheelchair..sbb nanti nak ajar kat patient....Ok x? Kerek x? hahaha
v
v
v
v
v

Iyarghhhh...Debokk....Aisey, kerek sangat..Kan da jatuh..?
v
v
v
v

Uwaaaaa!!!!!!
v
v
v
v
v

Xnak dah buat wheely..Xnak! Xnak! Nak pecah kepala...sob2...:(
v
v
v
v
v

Saya bersyukur menjadi pelajar Fisio, belajar tuk xberputus asa...Bukan senang nak buat wheely....Ntah berapa kali jatuh bedebok2....Tapi dari situla, diri kita akan cuba adapt dgn kejatuhan yang berulang kali tu...Dan akhirnya, berjaya......!


Lepas practice aerobic, take some rest jap....Ni lam gym Fisio:)



Yang kat sebelah saya tu, Dany a.k.a Yana,hehehe..Ni mase shooting video Mandarin sem 4. Memandangkan lam grup kitorang xde lelaki, Yana la dipilih tuk pegang watak Dany, my bf:) Kitorang menang as the best video in class,yeayyyy...!



Ni gambar mase clinical kat Hopital Kemaman, 2 bulan...Perasaan dia?  xdapat digambarkan...Sape2 budak fisio yang di'supervised' oleh SIR KUIT KHENG HIONG, mesti tahu perasaan tu....Tapi, ayu respect sgt kat dia...Subhanallah, seorang fisio yang sgt hebat...!



Dinner sem 5. Tema: Masquerade. Tapi dah tanggalkan da mask tu:)



Kena buat event aerobic tuk warga UiTM Puncak Alam...



Snap snap lam kuliah!



Shooting untuk Mandarin video sem 5



Clinical kat hopital Melaka, 2 bulan....hurm..banyak konflik dgn fisio2..ops...!



Tolong Jihan dan Zani collect data tuk research dorang....



Dinner lagi...sem 7...tema: Enchanteur garden...



final clinical, kat Hospital Kuantan, 3 bulan....uhuk2.. 



poster presentation about my research....DONE! Tapi,sob2....examiner tu strict bagi markah....:(



LASTLY! MY FINAL BATTLE IN BACHELOR DEGREE OF PHYSIOTHERAPY!!!! Alhamdulillah.....:)

15 comments:

Mishter Izwän said... Reply To This Comment

tahniah2

O CIKTEDDY said... Reply To This Comment

Alhamdulillah..cik tumpang gembira untuk akak..tahniah kak ^,^

-imah- said... Reply To This Comment

tahniah...
eeh..masa tgok gmbar main wheely pakai wheelchair tu kelakar... dah macam merempit guna wheelchair la pulak...haha...

9n0L4 said... Reply To This Comment

tahniah tahniah tahniah. hehe. nnt konvo pakai topi la. ;)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said... Reply To This Comment

wah!xaci dh nk graduate..kite lmbt lg.sob sob..thniah ayu!;)

teha said... Reply To This Comment

wah ! congrats dear :)

Badrina Ibtisam said... Reply To This Comment

Siapa yg jatuh tu? Hehe tahniah ye akak cantik!! :')

Cik Kay Jue said... Reply To This Comment

tahniah ayu... :)

uih.. sampai jatuh2 wheel chair.. dahsyat... banyak kenangan ayu yang tercatat di sana kan? :) best la da habis...

*p/s : ckj rasa macam pernah jumpa ayu kat luar la... dlm bas kalau tak silap... um... thinking....

Ayumi Comot said... Reply To This Comment

@Badrina Ibtisam

huhuhu..akak la yang jatuh tu...:P

Ayumi Comot said... Reply To This Comment

@Cik Kay Jue

iye ke cam oernah jumpe? huhuhu...naik bas ape tyme tu?

Cik Kay Jue said... Reply To This Comment

kalau x silap ckj la Ayumi Comot.. bas tranasional... kat TBS.. huhu...

Mama Murai said... Reply To This Comment

tahniah ayu, selamat datang ke alam pekerjaan pulak :)

nina said... Reply To This Comment

tahniah..sis..:)

Mia Liana said... Reply To This Comment

wahhhhhh tahniah ya...

Globe-Rider said... Reply To This Comment

Congrats Ayu..

Arif doakan Ayu mudah mudahan dpt tawaran kerja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM