Wednesday, 25 July 2012

oUr CaT TrEe!!!! :)

Assalamu'alaikum...

Baru2 ni ayu n adik2 decide nak buat cat tree untuk kucing2 kitorang, especially tuk Cerah sbb dia nampak cam sedih je lepas Gelap dah xde....Asyik menung sorang n pandang luar umah tempat yang Gelap n Cerah selalu main....:(

Sebenarnya, cat tree ni ayu dah lame bercadang nak buat. Tapi ayu nak tunggu dah kawen  (ntah bile la nak kawen,huhu) sbb leh mintak tolong husband buatkan...Mana ayu pndai nak bertukang sengsorang. Nak beli kan, harga cat tree tu mmg membunuh...xmampu, xmampu,hehehe...

Then, one day ayu tgk2 la fb "Kucing Terbiar, Anjing Jalanan". Mase tu dia post gambar cat tree n mengalu2kan sape yang nak beli. Harga dia kat RM600 gak...Cantik sgt tp telan air liur je la,huhuhu...

Ayu pun cakap la kat adik laki ayu, yang ayu teringin nak buat cat tree. Dan, xsangka plak semua adik2 laki ayu bersemngt giler nak buat. Xsabar2 nak suh ayu beli barang2,huhuhu....

Then, lam 3 hari jugak la nk siap bertukang semua tu....Keenam2 adik beradik, semua turun padang. Cam gotong royong plak,huhuhu....

Jom layan gambor2...!!!

separuh baru siap..Baby tengah testing2,hehehe



Cerah plak datang join:)



Abaikan model yang berkaki satu tu yep?hehehe



Baby: Nak gi kat Cerah la..tinggi sket,hehehe




Lalala....~




Cerah dah nyenyak da atas tapak cat tree...



Ni anak Mak Tam, Hantu nama dia..huhu...



Wah, Cerah....amik port paling tinggi tuuuu....



Dah bersiap bertukang tapi belum fully cover ngn karpet lagi...




Cerah cayang!!!!jangan sedih2 lagi ek? Walau Gelap dah xde, dia ttp di hati kite kan? Yang penting, along dah buatkan cat tree tuk Cerah:)




Ni Baby....Ayu jumpe dia lam longkang kat Puncak Alam, Selangor. Pahtu, sbb xde org nak jage dia, ayu amik la bawak lam bas ke Kemaman, Terenganu. Asal2nya, kedatangan dia xdialu2kan oleh Gelap n Cerah...Salu kena ketuk kepala ngn Gelap Cerah. Tapi sejak Gelap da xde, Cerah makin rapat ngn Baby....Salu main gurau2...Alhamdulillah...:)




Itu Mak Tam....Kitorang adopt Mak Tam ngn 3 ekor ank2 dia sbb xde org  nak jage gak..Kitorang adopt lepas Gelap dah xde....Mak Tam garang...Terpaksa kurung dia n anak2 lam bilik sbb dia asyik nak cederakan Cerah n Baby....Dua ekor anak dia berbulu lebat tau? Mgkin ade kacuk la anak2 Mak Tam ni.....




Tu Mak Tam n anak2 dia...Nampak x mane Mak Tam? Yang kat lam petak bawah sekali tu..Nampak kepala jep:)




Ni la anak2 Mak Tam (Hantu, Tampung dan Comot)


OUR CAT TREE YANG DAH SIAP!!! Tapi belum siap sepenunhnye gak tu sbb tiang2 tu nak lilit ngn tali kapal sbnrnya spy kucing2 leh la scratch2...tapi susah betul nk cari tali tu...:(


Sekian..thanks sudi jengah blog berdebu ayu ni....



10 comments:

Ardini Humaira said... Reply To This Comment

ololoo tentomeinyee :D

cik kitty said... Reply To This Comment

cantik!kreatif!comel!!!

Zharif Azis said... Reply To This Comment

comelnya cat tree tu ^^

ireminisces said... Reply To This Comment

Asalamu alaikum

JazakAllah khair for your words on behaviour and moral in Ramadhan.

First time Ive seen this cat house mashAllah its amazing, what gave you this idea?

Look out for my new post later today

Mishter Izwän said... Reply To This Comment

creative nye. tak payah buang duit nk beli . ni pun da cukup lawa

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said... Reply To This Comment

comelnye cat tree! seronok la cerah tu tdo nnti..hihi..rmai kucing,geram tgk..dila dlu suka bela kcing..lpas sekor2 xde mak xbg dh pgang kcing sbb dila resdung. bila kwin nk bela jgk,tp kwn xbg.dia baca kt tenet yg kucing ada virus ape ntah yg mnyebabkn someone brjngkit susah nk dpt ank..dila pun xtry cari lg kt tenet sbb mmg xbela kcing dh..huhu..

Nasuha said... Reply To This Comment

comelny kuching bulu putih tu. salam ramadhan.

9n0L4 said... Reply To This Comment

wow. ohsem sangat cat tree tu. ;)

O CIKTEDDY said... Reply To This Comment

cantiknya! nak beli jugak!huhu

Nori said... Reply To This Comment

Assalam ...Agak berapa cost nya ye? Cantik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM