Monday, 3 September 2012

sunyi itu...bukan saya sorang je yang rasa....

Assalamu'alaikum....

* AWAS, kepada mereka2 yang xsuke kucing, boleh abaikan entry ni,hohoho*

Kalau korang ikut entry2 ayu, mesti ade yang tahu yang ayu sgt sayangkan dua kucing ayu (Gelap dan Cerah)..Dan kalau korang setia pada blog cikai ni, mesti jugak dah tahu yang Gelap dah xde tinggalkan kami semua....

Sejak Gelap xde, mmg ayu sunyi sangat2...Berhari2 jugak ayu menangis sbb terlalu rindu...

Tapi etceli, bukan ayu sorang je yang sunyi dengan kehilangan Gelap..Ayu tahu, Cerah pun rasa mende yang sama...

Bulan Disember 2011, ade sekor kucing betina yang ntah dari mane beranak kat umah kitorang. Dia lahirkan 2 ekor anak kucing, sekor kaler oren, dan satu lagi, kaler hitam...Kitorang bg nama Gelap (hitam) dan Cerah (Oren).


Eeeee....Gelap x malu....pupu ek? hohoho


Ayu sbnrnya xde la suke kucing sgt pun asal2nya...Tapi sejak ade Gelap dan Cerah, sayang ayu  pd dorang cam lain macam..huhu..sayang n anggap dorang tu sebhagian drp family ayu....Cerah kena gam tikus pun, ayu dah xtentu arah nak balik Kemamn sbb mase tu, ade kat Puncak Alam...hohoho...


Sampai ke dalam akuarium lama pun dorang main...Haishhh..jentik tinge kan?huhu..


Gelap ni mmg sayang sgt2 kat adik dia...Bila Cerah tido, dia suke jilat2 Cerah....tunjuk kasih sayang la tu:)


Gelap..Kucing paling bijak pernah ayu bela....Gengster muke dia kan? huhu...


Selalu jugak bawak Gelap Cerah jalan2...ke taman permainan, taman tepi sungai, pantai....Nice memories with them:)
Jalan2 kat taman Bandar Chukai...Ni last outing kitorang bersama Gelap:(

Nama pun adik beradik kan? Gelap n Cerah ni, mmg rapat la....suke main same2....Kalau siang, jarang tul nampak dorang kat umah..Mesti main kat luar...Pahtu, dgn bangganya, bawak balik hasil buruan dorang ke dlm umah...Burung, tikus, lipas, belalang, dan yang paling ayu asyik jerit, bila dorang bawak cicak...Aduyai, ayu mmg xleh berkompromi law ngn cicak...Geli, huduh, xsuke...!

Tapi sejak Gelap dah xde, ayu xtau la Cerah tahu ke x Gelap dah mmg mati.Tapi mase Gelap baru2 mati, Cerah asyik termenung pandang luar rumah tmpat dorang selalu main same2.

Dan ayu mmg xleh tgk Cerah camtu....xsampai hati nak tengok...Ayu nk tengok Cerah ceria semula...Sejak Gelap xde pun, dia x lagi kerap kuar umah cam dulu...

Tapi kebelkgn ni, ade sekor kucing yang mcam Gelap dtang umah ayu...Setiap kali Cerah nampak kucing tu, mesti dia meronta2 nak gi kat kucing tu...Sebak ayu tengok....Selalu ckp kat Cerah, "Dia bukan Gelap, dia kucing lain"

Kdg2, ayu tengok diorang main kejar2 kat luar umah....Ayu rase, Cerah mungkin tahu, kucing tu bukan Gelap...Tapi bila tgk diorang hepily main same2, ayu rase sgt gembira...^____^

Ni la pengganti Gelap...ayu panggil dia Kelabu Asap sbb warna bulu dia xsegelap Gelap....Tapi  kdg2 terpanggil gak Gelap..Jadi sayu plak,huhu....



mereka membesar bersama..bermain bersama....tapi....



tapi.....takdir Allah, Dia uji kami semua dengan kehilangan Gelap.....Dan, saya tahu, sunyi tu...bukan saya seorang je yang rasa....


~kenapa kamu syg sangat Gelap dan Cerah tu? Dorang kucing je pun...
  "They are not those stray cats, they are my boys...." :) 

~Walopon mereka bukan kucing mahal2 mcm yang kamu punye, but there's no words to describe my love towards them..They are so valuable:)


31 comments:

are_lin@yu said... Reply To This Comment

alahai comel2 kcing kt sini.

Everything's Everythings said... Reply To This Comment

wahh bela dari kecil juga eh? kesian kat gelap.. xpe la nak buat mcm mana takde rezeki juga..

Jom baca entry aku pasal kucing juga xD

Cik Saila said... Reply To This Comment

comelnya budak2 tu..saya suka kucing :D

Chenta Eyfa Latieyfa said... Reply To This Comment

shomel ar kucing dia.

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Comelnyaaaa

hainom OKje said... Reply To This Comment

Mana maknya Ayumi.... bulu mak dia warna ape? Kontra betul ek walaupun satu perut!!!

NUR said... Reply To This Comment

Alamak sedih plak baca.. Hukhuk

LiNda said... Reply To This Comment

heee..mcm kucing kat umah akk la ayu. sekor wane oren tu, sekor wane kelabu gelap2 sikit. adik beradik gak. erm..tp cian kucing ayu tinggal sekor je eh. kalo kite rapat dgn kucing mesti rase mcm tu..

Tinta Lana said... Reply To This Comment

Salam. ayu..walaupun kita tak pernah bela kucen..tpi..kalau org duk bercerita pasal kucen, terkena tempiasnya.. huhuhu..

Sedih plak..seyes cerah adik pada gelap? lain beno kalernya..hehehe. Kucen pun ada prasaan..mesti cerah trasa kehilangan.. takpa,tuannya baik..ada bersama.. :) skrg pun dia da ada geng baru kan? ^_^

9n0L4 said... Reply To This Comment

kuar jln jln pakai tali ehhh. kiut je. ;)

bhrain90 said... Reply To This Comment

tacing la plak baca post ko nie....

aku pun ada kucing gak 2 ekor masih kecik lgi..merah dan putih namanya..haha. selalu berak merata2x..suka makan nasi ngan sardin je...yg lain taknak walaupun whiskes..bankrap aku sardin hari2x..

Si Matatajam said... Reply To This Comment

Sayu je akak bila baca last part entry ni... Comelnya Kucing2 tu...geram akak tgk...

puteri kasih said... Reply To This Comment

entri ni berjaya buat puteri sebak :'(

puteri memang sayangkan kucing

Mama Murai said... Reply To This Comment

apa kata ayu carikan pengganti Gelap? Confirm lepas tu hidup Cerah dan Ayu kembali ceria :)

Cik PensiL said... Reply To This Comment

takpelah jgn sedih2 lagi kan dah jumpa pengganti si gelap. ^_^

Fiza Noor said... Reply To This Comment

comei

aisya said... Reply To This Comment

dah la comel.. nama pun comel je. huhu

Alynna said... Reply To This Comment

alahai, comelnya kucing-kucing dia..
tapi saya nih takut dengan kucing lorh..
huhu..

-meeSUPERGIRL- said... Reply To This Comment

lahaiii pelok2 pulak kucing .. laki bini ke tu? hehe

amy syahiera said... Reply To This Comment

sedih dengar cite sys , kesian cerah kan ? sorang-2 da dea . nasib abek ade kelabu asap , ade jugakk peneman dea . btw , comel kuceng-2 sys :D

✿Lady Ainaa✿ said... Reply To This Comment

atototo....comelnyaaaaaaaaaa kucing sis ni.. tembam2... badan sihat.. I love cats sooo much!

Che Rosliza Che mat said... Reply To This Comment

follow sini...

O CIKTEDDY said... Reply To This Comment

ok sebak..teringat balek kat kucing cik yg dah xde =(

Fauziah Mohamad said... Reply To This Comment

yang hilang tau tuan dia baik...so dia nak bagi peluang tuan dia buat baik dgn kucing lain pulak.

Comel kucing-kucing tu.

Salam perkenalan:)

Mishter Izwän said... Reply To This Comment

bese la tuh. kalau da syg kt sesuatu tuh then kalau hilang buat slame2nye msti akan rs sedih. .

Aishah Jahirah said... Reply To This Comment

sedih pulak baca story gelap n cerah ni...xpe cerah tuan kamu syg kamu...hee kucing kelabu asap tu ada iras my belang la...:)

Cik Chokie said... Reply To This Comment

comel je nama kucing ayumi ^_^ hihi cerah dah ada penganti . tapi diaorang boleh kawin :D

lala hermosaa said... Reply To This Comment

mengingatkan saye tentang kucing saye yang ilang tibe2. kucing biase. tapi dari kecik kami jage sampai die jadi bulat. satu family menangis bila dapat tau die hilang..sedeyhhh

lala hermosaa said... Reply To This Comment

mengingatkan saye tentang kucing saye yang ilang tibe2. kucing biase. tapi dari kecik kami jage sampai die jadi bulat. satu family menangis bila dapat tau die hilang..sedeyhhh

lala hermosaa said... Reply To This Comment

mengingatkan saye tentang kucing saye yang ilang tibe2. kucing biase. tapi dari kecik kami jage sampai die jadi bulat. satu family menangis bila dapat tau die hilang..sedeyhhh

Anonymous said... Reply To This Comment

Ian Johnson gained 43 yards on nine carries, although he probably won't make the team. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry outlet shop[/url] But theres also frequent images that dominate society that virtually usually can be interpreted in a very comparable way. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose down coat[/url] Wucysjpmt
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora bracelets[/url] Ehgrlezuz [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose jackets[/url] ozhlmyeio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM