Thursday, 13 September 2012

selamat pagi cikgu Ayu!!!!

"Selamat pagi Cikgu Ayu!!!!" (sambil sebut mcam Upin Ipin,huhuhu)

^______^

Alhamdulillah, hari ni da 2 minggu ayu jadi cikgu....

Xde la hebat pun..Bukannya jadi cikgu sekolah rendah pun.... X jugak jadi cikgu sekolah menengah....Jauh sekali nak jadi Guru Besar a.k.a Pengetua,hehehehe....

Tapi...ayu jadi cikgu tadika,hehehe....Dari kul 8 pagi smpai 1 petang, Ahad-Khamis (pantai Timur kan..weekend Jumaat dan Sabtu).

Sementara tanam anggur ni, lebih baik ayu jadi cikgu tadika part time kan drp xwat pape ka umah....Kalau kat umah, spend mase ntah pape je...At least bile dah keje ni, baru la rase ade mkna sikit mase2 yang berlalu nih:)

Sebenarnya....sejak ayu sem 8 lagi ayu da berhasrat nk jadi cikgu tadika smntara lum dpt lagi keje Fisioterapi.   Tengah rawat patient mase clinical haritu pun, asyik sebut, nak jadi cikgu tadika, cikgu tadika, cikgu tadika..huhu...

Dan Alhamdulillah, tetiba haritu kawan ayu call tnya nak x jd cikgu tadika part time kat PERWAJA. Ayu ape lagi, terus senyum lebar....Nak sangat....huhuhu..Thanks Allah:)

Ayu dapat kelas budak2 6 tahun yang paling bermasalah. Sebenarnya, bukan bermasalah tapi lambat pikap je drp geng2 yang lain. Perangai dorang xde la teruk2 pun...So far still boleh layan karenah dorang:)

Sebenarnya, mmg la susah nk control budak2 ni. Penat kot....Balik keje, rase nak tido je terus. Xmndi ape, xtukar baju, muka pun xbasuh, terus dummm atas katil,hehehe..Buruk perangai mak cik ni....

Ayu ni, nak kata tabah n sabar layan dorang, xjugak....Memang ayu ni cepat jugak marahnya..huhu...Tapi bila ngn dorang, rasa xsmpai hati nak marah2...Nakal2 dorang pun, ayu tetap rasa sejuk je tengok....Budak kecik, mane ade dosa kan? :)

Etceli, ayu suke layan karenah budak2....Kalau mase clinical haritu, ayu paling suka rawat budak2 drp orang dewasa,hohoho....Bukanlah xsuke pakcik2, tapi aura budak2, lain tau? Ntah, xmmpu nak describe...Kalau masuk wad paediatrik (kanak2), ayu rase nak senyum je pnjang2..tapi bila masuk wad org besar2, serius je muka,hahaha....Pakcik yang kat wad biase2 pun leh masuk ICU kot tgk muke ayu...kihkih...

Tapi watch out...! Ngan adik2 sendiri, ayu tegas tau? Kadang2 garang jugak...Aisey....hohoho...

p/s: budak2 tu kemain mengader2 ngan ayu...sini "cikgu!!"...sana "cikgu!"...situ "cikgu!"....ayu nak ke tandas pun susah..Bila ngn cikgu yang lain, tau plak takut....huhu...Tapi dorang baikkk.....Sape ckp student2 ayu bermasalah?

p/s: Next week ayu xkan mengajar...hihi..sebab insya Allah ayu akan gi bercuti to somewhere..Tempat biase2je, bukan luar negara pun.....ayu ckp kat budak2 tu, ayu xnak mengajar sbb merajuk dorang asyik bising,hihi.....Pahtu mula la ckp, ""kiter sayang cikgu..."




29 comments:

Everything's Everythings said... Reply To This Comment

wahh mesti best dgn mcm2 kerenah kanak2 tadika tu ^^
wish u best of luck~~

hainom OKje said... Reply To This Comment

He..he... baguslah tu kaut pengalaman sebanyak mungkin!

Anonymous said... Reply To This Comment

okeylah tu Ayu, at least dapat juga pengalaman sambil tunggu peluang yang sesuai dengan kepakaran Ayu.

Betul tu Ayu, aura budak-budak memang lain, buat jiwa kita lembut jer. Anyway selamat bercuti Ayu... :)

Mama Murai said... Reply To This Comment

okeylah tu Ayu, at least dapat juga pengalaman sambil tunggu peluang yang sesuai dengan kepakaran Ayu.

Betul tu Ayu, aura budak-budak memang lain, buat jiwa kita lembut jer. Anyway selamat bercuti Ayu... :)

Erk... apasal ada duplicate kat atas tu :)

beckhrooy said... Reply To This Comment

budak2 tu nak bermanja dgn cikgu diaorang agaknya

✿Lady Ainaa✿ said... Reply To This Comment

Ya Allah, bestnya jadi cikgu tadika.. bestnya, dpt tngok karenah budak2 yg comel2.. awwww....



may u like my fanpage?? https://www.facebook.com/ainaaroseberry92

puteri kasih said... Reply To This Comment

puteri pun pernah jadi cikgu tadika..sangat best..rasa ceria je berada bersama budak-budak :)

dEdEQ dE wIshEs said... Reply To This Comment

CIKGU

BeLLa said... Reply To This Comment

SELAMAT MALAM CIKGU HAHAHA

Fauziah Mohamad said... Reply To This Comment

memang seronok jadi cikgu tadika...selamat mendidik anak-anak kecil(^ ^)

Cik PensiL said... Reply To This Comment

kiter pun sayang cikgu jugak :D

Chenta Eyfa Latieyfa said... Reply To This Comment

Gud Morniwnk teacher kiut miut.

OnE_nIeZuKa said... Reply To This Comment

best la mngajar bdk2...
leh main2 ngn diorg..hehe

hai...

jemput ke my giveaway
http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

Aishah Jahirah said... Reply To This Comment

comelnya anak2 murid ayu ni...diaorg nak bermanja dgn ayu le tuh buat ngade2...heheh

Si Matatajam said... Reply To This Comment

Balas Kunjungan jenguk cikgu Ayu..

Si Matatajam said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
9n0L4 said... Reply To This Comment

oooooo ngajar kat tadika perwaja ye skrg. nak gi intai lah. hehe. akak dah daftar says tau. update lah iklan baru. ;)

farah amirah said... Reply To This Comment

bestnyee jd ckgu tadikaa :) weewiiit

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Takpe. budak-budak memang lah macam tu. Tapi takpe, lama-lama nanti rasa oke lah

O CIKTEDDY said... Reply To This Comment

<~ x pandai layang budak2...

O CIKTEDDY said... Reply To This Comment

grrr layang la pulop..haha
#layan

hai awok..*lambai2* haha..

Outbound di malang said... Reply To This Comment

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

-meeSUPERGIRL- said... Reply To This Comment

slamat pagi cikgu ayu ! hehe . suwitttnyee .. kalau mee yg jd ckgu , makan pelempang hari2 lah budak2 tu . haha

are_lin@yu said... Reply To This Comment

wahh beznya jd cikgu..yg pnting dpt pnglmn ;-)

M Fizan said... Reply To This Comment

alolo. comelnyer bebudak tu sayang cikgu ayu. hehe. sabar kak. diorang budak2 lagi kan. macam akak dulu2 gak :D

Mishter Izwän said... Reply To This Comment

ok la tuh. ade gak job. best tak melayan budak2? msti teringat time kite tadika kan

amy syahiera said... Reply To This Comment

wahh ! mesti best kan sys ?
memang penat nk melayan budak-2 , tp dea org nie comel-2 la , boleh buat hati org dewasa ceria :D

Nasuha said... Reply To This Comment

msti seronok jd ckgu tadika..

Cik Kay Jue said... Reply To This Comment

wah da jadi cikgu pula ayu? hehehe... banyak cabarannyer ayu.. ckj ni ada juga la teringin nak jadi cikgu tapi entah la.. semoga ayu dapat keje jadi fisio dan bergembira dengan cuti anda.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM