Monday, 18 March 2013

My first STS!!!



Assalamu'alaikum...

Tahu tak apa tu STS? STS ni short form bagi Success Training Seminar...Alhamdulillah, sebelum ni ayu asyik pergi event2 HOM (Herbalife Opportunity Meeting) jep...STS ni lebih mendalam dan ajar kite cmne nak berjaya dalam Herbalife...

STS ni kat Nutrihouse Senawang, Negeri Sembilan (9 ngan 10 Mac 2013)..Walopon 9 ngan 10 Mac tu jatuh weekend (Sabtu dan Ahad) , tapi bagi ayu yang bekerja di terengganu ni, sabtu dan ahad tu adalah hari bekerja ayu..Jumaat je ayu dapat cuti....huuuu~

Tapi sebab ayu rase nak pergi sangat ke STS tu, ayu comit jugak untuk apply cuti dari doktor...At first, doktor tak bagi memula tapi mujur la Allah lembutkan hati doktor untuk benarkan ayu cuti...hihi...Ayu sebenarnya susah nak dapat cuti sebab ayu je satu2nya fisioterapis kat klinik ni..Jadi kalau ayu takde, camne patients nak buat fisio rite?

Malam Jumaat tu ayu naik bas bertolak ke Melaka, umah my sponsor, Kak Nana....Then pas mandi2, bersiap2, baru kitorang bertolak ke Senawang....

Alhamdulillah, selama 2 hari ayu amik cuti tu, walaupun gaji ditolak, ayu tetap rasa berbaloi sebab join STS...Banyak sangattttt ilmu yang ayu dapat...Dorang walaupun muda2 daripada ayu, tapi kuat semangat, kuat kerja dan kuat mengejar misi masing2...huhu...

Sebenarnya banyak kali ayu terasa sebak masa training tu...Sebab sharing dorang selalu dari hati ke hati...Bebeza dengan bisnes yang hanya tahu nak kaut duit orang je....Dan ayu percaya, ada sebab Allah mengatur hidup ayu untuk join Herbalife sedangkan sebelum ni acap kali ayu tolak Herbalife...


Ni Momoi ngan husband..Momoi ni baru 20 tahun kot tapi bervisi besar..Anak orang kaya tapi tetap nak bisnes Herbalife...And dorang grow sangat lajuuuuu....



Dorang (kecuali 2 women belah kanan) ni adalah supervisors bulan Februari 2013....Insha Allah doakan ayu supervisor bulan ni..huuu~



Najihah Che Seman...I guess, she is 24 years old (same age with me)...Still student tapi income dah RM 15 000+++...Orang lain keje berpuluh2 tahun pun belum tentu dapat income macam dia....Best kan kerja dengan company Herbalife? 



Ni Atiqah and Husband...Husband dia keje engineer dan dia full time Herbalife...last month income RM 6k something kot...

Ni Kak Nana, my sponsor..Lam setahun buat Herbalife..Last month income RM 3k +++.....She is a World Team...



Herbalife Baby...Sangat sihat, ceria dan aktif dengan nutrisi Herbalife....




Please stay in Herbalife...Sebab kalau kamu give up sekarang, mungkin saat itu, kamu sebenarnya sudah hampir dengan kejayaan:)



Ikin, Ayu dan Kak Nana:)



HERBALIFE

Bila Allah uji kita dengan sesuatu, percayalah, Allah nak bagi kite sesuatu yang di luar jangkaan kita...Malam Ahad tu, ayu agak tertekan sebab tiket balik ke Terengganu habis....Punye lah nak balik Terengganu sampai ayu sanggup nak duduk tepi tangga bas tapi drebar bas tak bagi...huuuuu~

Ayu banyak diam bila Kak Nana cuba cheer up ayu ngan kata2 motivasi...Ayu takut dicop sebagai pekerja tak berdisiplin oleh doktor...Ayu tak nak rekod ayu buruk...sehinggakan ayu rasa macam nak salahkan Herbalife..

Ayu kata, " ayu tak pernah jadi pekerja bermasalah, sampailah ayu kenal Herbalife"

huuuuu....

Sebab ayu masa tu rase desperately nak balik Kemaman jugak...Dah la amik cuti 2 hari, pahtu sesedap rasa nak extend lagi cuti? Mana tak buruk rekod ayu, sob sob...

Tapi...tak guna ayu mengeluh...Betul kata Kak Nana, mende ni bukan ayu yang minta...Ia adalah ujian dari Allah...Ayu tak perlu salahkan sesiapa, tapi anggap mende ni sebagai a test from Allah...

Nak tak nak, ayu terpaksa minta cuti lagi sehari dari doktor...Clear my mind and berbaik sangka je dengan Allah...Pasti ada sesuatu ALlah nak bagi...

Dan Alhamdulillah, balik je dari STS, Ayu dapat order dari customer 1000 vp...! Masa tu rasa murah sangat rezeki dari Allah.....

Benarlah, bila sesuatu musibah berlaku, itu tanda Allah nak uji kita..Samada kita lulus atau tak dengan ujian itu, kita yang pilih:)


We are happy in Herbalife...! Yeay! :P

Anda ingin:
-Kurangkan berat badan?
-Tambahkan berat badan?
-Kekal sihat?
-Nak JANA PENDAPATAN samada secara full time/ part time?
Call/sms saya 0132274194 :)

2 comments:

Chic Na said... Reply To This Comment

wahhh very inspiring. semuanya muda2 & berjaya. InshaAllah next turn ayu pulak. ;)

Siti said... Reply To This Comment

wahh herbalife..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM