Sunday, 2 December 2012

my G-day!!!

Assalamu'alaikum...

korang sihat? hihihi...Dah 2 minggu ayu xupdate kan? Ayyak...hihihi...

Ni entry basi sebenarnya...Tapi xkire, nak update gak...huhu~

25/11/12 (Ahad) hari tu, ayu dah grad sebagai pelajar degree Physiotherapy lam istiadat konvokesyen ke 77..Alhamdulillah..Praise to Allah:) Dan tahniah juga pada yang grad sekali ngan ayu...Pada yang still lagi belajar, chaiyok chaiyok keh?

Mula2 kan, ayu ingat majlis konvo ni boring2....Tapi uper2nya x....Rasa sangat best bile ramai orang raikan kejayaan kita....Waaa...nak konvo lagi sekali....Aci x? Tapi malas nak amik master,huhuhu~

Sebenarnya, banyak masalah yang terpaksa ayu hadapi mase nak ke majlis konvo ni..Dahla lambat sampai sebab jammed kat pintu masuk UiTM Shah Alam....Tengah kete bersesak2 tu, ayu turun dari kete dan berjalan ke Dewan Agong Tuanku Canselor. Rushing sebab geng2 yang lain semua dah masuk dewan....

Berjalan lajuuuuu tanpa menghiraukan sesiapa dengan muka masam sambil diperhatikan oleh orang2 sekeliling. Dahla ngan baju kurung yang merah menyala....Walopon rushing, tapi ayu perasan la mata2 yang memandang,huhu...Macam kes pengantin lari dari majlis perkahwinan pun ade gak...Runaway bride? Hihihi..Harap xpakai baju pengantin jep~

Masalah2 lain? Malas nak citer...kuikui...Btw, enjoy my photos. That was my day, so gambar ayu kena banyak la kan? Tengok sampai muntah2 yep? Kihkih~


Masa ni ayu amik gambar kat studio sehari sebelum konvo...Saje je snap pakai kamera sendiri...Gambar yang dorang tangkap xpos lagi..tapi bile tgk gambar ni, kenapa ayu rasa macam kanak2 tadika jep? huhu~



Ni geng2 datang lambat...Asal2nya, kitorang sepatutnya duk barisan hadapan dekat ngan pentas tau? Tapi sebab kitorang lambat, tercampak la kitorang di tempat duduk belakang dan terpisah ngan geng2 awal,sob2....Tapi yang bestnya, dapat buat perangai giler2 sikit kat belakang:)



Ni antara geng2 yang sempat terjumpa...Yang lain, kebanyakannya hilang tanpa jejak...huhu~



Both of them (kiri dan kanan) are my housemates...Dan pernah jadi roomates ayu...Cool..Sayang dorang~



Roomates yang paling lama ngan ayu...Kitorang kuat gaduh esp masa sem 3 ngan 4,huhu...Ye la, ayu kan budak degil..Tapi etceli ayu sayang dia..Sayang sangat...Dia muda setahun daripada ayu tapi dia sebenarnya lebih matang daripada ayu,hihihi...Dia la yang selalu jage ayu :)



Ni saya...Tengok kat belakang tu, punye la ramai orang mase ni...Sesak tau? Tapi apsal ayu nampak pendek? Bukan ayu ni tinggi lampai ker? (Perasan sudahhh)



With Ihsan ngn Zana....Ihsan tu classmate kitorang yang paling tuaaaaa......kihkih:)



Ngan Kak Dayah, Zana, Kak Sue dan Alip Apai:)



Ngan Nur Solehah....Dia sahabat saya....Dan oh? Dia masih dalam mood pengantin baru....Mase ni dia baru je seminggu lepas menikah...Best tau datang konvo ngan en suami.....Ayu jugak yang xde teman spesel pun...Pada korang2 yang nak konvo, silalah menikah dulu...Baru best tengok suami pegang bunga tuk hadiah konvo kite....:)



Dekat red carpet....Angin sepoi2 tyme ni...Rasa mahu terbang~



Ngan Zana...Dia orang yang paling saya rapat kat U...Selalu merempit bersama naik skuter ego S.  Selalu ada ngan saya saat saya susah dan senang....Selalu teman saya bagi kucing2 jalanan makan...Selalu dengar citer2 sedih, kelakar saya....Selalu nasihatkan saya... I love her so much...Kalau saya lelaki, saya lamar dia...hihihi...Aish, jangan salah faham...setakat ni, naluri ayu still normal pada lelaki keh? 



Ngan Ma, Kakak dan Najwa....Sebenarnya ade sorang lagi tu....Cube cari...hihihi...



"Ma, ma bangga x dapat anak degil dan suka memberontak cam along?" huhu~



Ni gambar daripada bawah:)



Hah, ni gambar daripada atas plak:)



Lalala~



Ni pakwe ayu..huhuhu...Er, tipu jep....Ni adik ayu la...N insya Allah, nak menikah nanti, dia lah yang akan jadi wali ayu...Sebab ayah dan datuk (sebelah abah) dah meninggal dunia....



Peace! (kenyit mata,huhu)



Bunga...Bunga...Bunga...



Siapakah Red Riding Hood kat belakang saya tuh???Klon saya kah? 



Dah abis blaja yeay!



Lalala lagi~



Mase ni ayu merajuk.....Sampai nak amik gambar ngn Pak dan Ma pun, xnak tengok kamera...kuikui...Bila la nak matang ayu oiii...Tua dah....



Merahnya saya...Kelabunya orang lain...kihkih



Ngan adik2 junior:)



Buerkkk!



Cium jangan x cium bunga yang Ma bagi tuh..



Ngan Kakak~





Mase ni dah xmerajuk....Baru nak senyum sikit depan kamera...Tapi sayang, dah xpakai jubah konvo tyme ni:(



Dan kalau korang perasan, jubah ayu tu ade sepang kaler hijau kan? Tapi betul ke nama dia sepang? Xtau la ayu..Bantai je la....Jubah yang ade sepang tu, menunjukkan degree holder...Sepang hijau adalah untuk sains kesihatan (termasuklah fisioterapi)...Sepang merah, budak2 medic....Sepang warna lain, xtau..kalau xde sepang, means diploma...

Pahtu kat hujung lengan jubah ayu ade satu je line emas, means degree...Kalu dua line, master...3 line, phd....Yang xde line lak? Diploma...

Btw, result cgpa ayu xbest...Xmo cakap keh? hahaha~

Bye~

16 comments:

yana halim said... Reply To This Comment

Tahniah ayu... :)

puteri kasih said... Reply To This Comment

Tahniah ayu :) semoga terus berjaya :)

M Fizan said... Reply To This Comment

cgpa cerita kemudian. yang penting, dah grad degree... congrats sis. jeles tengok sis. hehe. harap dapat la pakai sepang merah dengan jalur tiga tu satu hari nanti :)

are_lin@yu said... Reply To This Comment

kt uitm s.alam kan..mber pn bru gk konvo..tahniah ayu ;-)

-meeSUPERGIRL- said... Reply To This Comment

tahniah :)

Chic Na said... Reply To This Comment

congrats ayumi. semoga jd physiotherapist yg berjaya. :)

9n0L4 said... Reply To This Comment

beselah. anak sulung mmg kuat merajuk. haha.

Shalee Abdul said... Reply To This Comment

tahniah!! merahnya dia :)

cweet pinky said... Reply To This Comment

hehehe , tahniah , memang merah menyala you know , hehehe !!

btw gmba yang ayu kate macam budak tadika tuh , hehehe , CP stuju 200% :P

mR cerpen said... Reply To This Comment

tahniah :)

Si Matatajam said... Reply To This Comment

Tahniah Ayu..Konvo ni best sangat2 kan..mana ada boring..

Warna Warni Kehidupan said... Reply To This Comment

tahniah!

amy syahiera said... Reply To This Comment

tahniah sys . wahh ! best nye bila pakai jubah tu . bile la amy nak pakai kan . hehe

Cik Pensil said... Reply To This Comment

berjaya jugak , walau sakit2 kan ?

tahhhniahh . nah sejambak bunga mawar :)

cik nana said... Reply To This Comment

congrats dah convo ! :)

Cik Kay Jue said... Reply To This Comment

tahniah.... >_<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM