Tuesday, 16 April 2013

Berakhirnya interview SPA:)

Assalamulaikum semua..

Moga terus menjadi orang yang hebat^___^

Alhamdulillah, ayu dah tamat perjuangan untuk gi temuduga SPA untuk jawatan pegawau fisioterapi di Pusat Temuduga SPA, Jalan Cenderawasih,Kuala Lumpur pada 10/4/13 hari tu...Praise to Allah that made my way easy:)

Pada awalnya, cuti ayu tak diluluskan pada 10 April tu sebab takde orang nak ganti sebagai fisioterapis kat klinik ayu. Ayu dah cuba cari pengganti tapi takdir Allah, takde sesiapa yang mampu membantu...

Nak tak nak, pihak majikan terpaksalah benarkan ayu gi temuduga SPA tu sebab kalau ayu tak gi, ayu mungkin kena bayar RM 110, 000 kepada kerajaan memandangkan ayu adalah bekas pelajar tajaan JPA sebelum ni...

Dari dalam hati ayu, seperti entry sebelum ni, ayu berat hati nak gi interview tu..Sebab ayu memang tak nak keje kerajaan sebagai fisioterapis...Tertekan.....Memanglah orang kata, keje kerajaan ni banyak advantage, tapi ayu ni bukan jenis yang suka terkongkong dan hidup makan gaji..Keje kat klinik pakar orthopedik ni pun mungkin hanya sebagai keje sementara ayu sebelum ayu plan hidup ayu dengan sesuatu yang lain...Adalah plan ayu tu,hehe...

Masa mula2 nak gi, ayu pening kepala..Rase stress sebab ayu buat sesuatu yang ayu tak suka pun...Dahla ayu tak tahu langsung tempat tu, xde geng yang nak gi sekali...Memang kena survive sorang2...Then, kalau lah memang ayu bersungguh nak keje kerajaan, rasa gak berbaloi bersusah payah gi intebiu...Amik cuti, gaji kena potong, then, gi KL, tentu banyak jugak berhabis duit.

Stressss.....Satu habuk pun ayu tak buat revision sedangkan keesokannya dah nak kena intebiu....Fotostat dokumen2 pun dengan malas, then, resume pun amik resume yang lapuk dulu2...Punyer la tak ikhlas hati ni,huhu...

Then, kawan baik ayu  (Zana) cakap, "Ayu, JPA dah banyak bagi bisasiswa kat kiter dulu...Sekarang, anggaplah ayu gi interviu tu untuk balas jasa JPA" Hati ayu jadi sejuk sikit bila Zana pujuk camtu...Terimbau semula, setiap kali duit JPA masuk, mesti sangat2 hepi...Then, sekarang anggaplah bersusah payah untuk balas jasa JPA...Alhamdulillah, hati jadi redha sikit...

Ayu amik bas malam 9 April...Mase tu, memang dah pakai baju nak gi interviu dah,hehe....Sampai kat Hentian Putra lam kul 5.30 pagi. Tak tahu nak buat apa...Tunggu masuk Subuh, then gi surau...Tido jap...Itupun tak lena....Kul 10 pagi, amik teksi ke pusat temuduga, nasib baik dekat...

Dan, ayu menjadi candidate last....Uwaaa...ayu ni kalau dah last2, memang ayu takde mood...Tunggu lama sangat, sampai kepala dah start pening. Mungkin sebab xcukup rest...Tido lam bas je kan? Mujur da minum teamix+ aloe and shake pagi tu,huhu..Kalau tak, mungkin tenaga ayu dah pancit awal2 n pening bertambah. Lam kul 4.30 petang kot, baru ayu dapat ditemuduga...As expected, ayu jadi takde mood and jawab ACUH TAK ACUH....huhuhu....

Ayu rasa sangat memang tak dapat keje ngan kerajaan..Tapi ayu takde rase pape pun..Hepi adelah, sebab dah habis...hikhik...Siap horrey lagi mase takde orang tu,kihkih...

Bergerak sebagai lone ranger, ayu terus balik dan tahan teksi ke Hentian Putra...sangatlah bosan duk sana sebab kena tunggu bas ke kemaman lam kul 10.00 malam, padahal waktu tu baru lam kul 4-5 petang...

Sempatla jugak ayu makan kat food court tu..Tapiiii....awat kotoq sangat? Tengah makan, ayu nampak lipas duk jenjalan kat lantai...Then, tikus plak duk mencicit kat bumbung...Besauuu lak tu...Gemuk..

Lam bas, nak dekat2 sampai Kemaman, perut ayu tetiba je memulas...Terfikir2 apa yang ayu makan...Ayu rasa, memang sebab makanan kat food court tu la..Rase cam nak menangis je duk tahan sakit lam bas...Wuuu~

Dan alhamdulillah, dalam susah2, dalam rase memberontak sebab kena gi interview, ayu bersyukur sebab selamat pergi dan pulang...

Betulla,, nak buat sesuatu, kena ade niat yang baik...Kalau kite terpilih untuk buat sesuatu yang kite tak suka, belajar dan pujuk hati untuk ikhlaskan diri...Nak ikhlas susah, tapi tetap kena usaha..Moga Allah counts setiap amalan baik kita:)





2 comments:

pink.plate.liyana said... Reply To This Comment

good luck dear =)

syafira hassan said... Reply To This Comment

eh, ayu pun ade blog? hehe.
same la, aritu g putra, xdok selera nk mkn.
kotor sgt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM