Sunday, 11 March 2012

kenapa blogging? nak kejar follower?

Assalamu'alaikum...

Ni ayu juz nak share pnglmn ayu spnjang blogging (bunyi cam lame je, padahal xsmpai sebulan pun,huhu)

Hari ni followers ayu dah smpai 300 dah...thanks pada yg sudi follow.




Actually ayu tahu blog ayu bukan best pun..entry tah pape...tp sanggup gak korang follow kan?huhu..

Mase mula2 blogging, ayu admit la, ayu mmg nk kejar follower..bile tgk blog org lain ade follower beriban2, ayu jd mkin smngt nk jd cam dorang....

Tapi mkin lamer, ayu rase bil follower tu sbnarnyer xpenting pun. Yg plg penting, samada kiter komited x dgn blog2 yang jd follower kiter n yg kiter follow. Korang rase bersalah x bile abaikan entry2 dorang?

Ayu tahu, bkn senang nk taip satu2 entry..so, appreciate la entry2 sahbt blogger kiter..bukan main follow je, pahtu entry dorang lgsung xpandang...(ops, ayu xkisah ek kalu korang xnk bace entry ayu pun...yg penting, bacela entry2 org lain,huhu)

Ayu pun adakala skip2 jugak entry korang...sbb nk go through semua, mmg susah la..tenet pun ske wat hal...So, ayu nk mintak maaf kat korang sbb hnya pandai follow tp xfollow pun entry2 korang....sori222...

Ayu rase tacing lak tulis entry nih,hakhak...For those yg salu support blog cikai ayu, u are great...dan insya Allah ayu pun akn bg komitmen kt korang..(kalu ayu bz, sori ek?)

Cayunk kamu kaw2 tau?(sob3,tgk...da tacing balik,sob3)



p/s: Tapi ayu xmarah pun law korang mmg nk kejar follower ramai2...Semua org kan berbeza, care berfikir pun mstilah berbeza gak kan?Peace no war:)




31 comments:

Haruno Hana 하나 said... Reply To This Comment

kalau nk kejar baca sume, mmg x sempat.. bc entry setakat mampu aje.. hehe :D

Muhamad Azam said... Reply To This Comment

actually hat blogger need is reader not follower hehe..

tapi kalau tak ada follower entry yang kita post tak jejak dshboard diorang so x ada orang baca... kecuali kita ping kat kelab blogger kan kan kan??

Atie iskandar said... Reply To This Comment

atie lebih ske klu org komen entry atie. nmpklah dorg dtg blog smbil baca dan komen. :)

[ wanni ] said... Reply To This Comment

tahniah sebab folower dah cecah ratus-ratus. Betul tu, yang penting isi dalam entry kita tu :)

faizah husna said... Reply To This Comment

yupp..skrg sy pun prasan follower bukanlah terlalu penting..yang penting kita ada pembaca yang setia..^_^

cIk JanNah said... Reply To This Comment

sis berblogging dah dekat 5tahun. tp follower ciput jer.sbb akk tak suka nak kejar follower cukuplah diorang baca. lgpon akk selalu on off blogging. ekeke

teha said... Reply To This Comment

hahah ! kite pon dulu mcm ayu jugak.. nk kjr follower.. tp skrg , kite cuma fokus ape yg nk tlis kt entry.. betol jugak.. kalu org follo je , tp xpenah bace belog kite pon tak guna jugak kan.. hehe :)

untoldhistory said... Reply To This Comment

memang pun. kadang kadang sempat singgah sekejap je-_-
tapi takpe. bila dah follow tu senang sikit nak intai2 updates even tk sempat baca semua kan kan kan:)


hahah!

Chuu Muqhlis said... Reply To This Comment

blogging is about frenship :P

CekbOlat-bOlat said... Reply To This Comment

ehm, bolat pun skrg bace entry je.. kkdg2 lupe nk follow -_-

::cik asha:: said... Reply To This Comment

nk follow biar la ikhlas kan..
saye tak kisah follower ramai ke sikit sbb saye blogging pon untuk suke2 jer..

Nur Azmatul Uzma said... Reply To This Comment

itulah sbb uzma suke blogwalking kat blog kak ayu :) sbb kak ayu jenis yg blogger terbaik lah boleh dikatakan :)

^_^ Zaza Nur Iman said... Reply To This Comment

isi tu penting... :) zaza pun suka dtg sini.. :)

cik oren said... Reply To This Comment

blogging untuk berkongsi cerita..bukan untuk tambah koleksi follower..nice entry =)

Noraim said... Reply To This Comment

baca yg mana sempat je. sbb ade blogger yg update 2, 3 kali sehari. baca sekali pun kira dah follow dia :)

O CIKTEDDY said... Reply To This Comment

lebih best bace entri n komen..kalo ade yg follow tu mmg bonus la..rase hepi je kan? hehe

cIk JanNah said... Reply To This Comment

dear jannah tag kamu :P

http://www.cikjannah.com/2012/03/jom-jadi-geng-kami-blogger-malaysia.html

zizie said... Reply To This Comment

go ayu go! (eh, nak gi mana tue? >//<)

Cik Kay Jue said... Reply To This Comment

same la kita ayu.. mula2 masa CKJ newbie dalam blog ni memang nak kejar follower je..

tapi bila da lame2 da tak kisah da fasal follower ni.. sebab dalam ramai2 follower bukan semua yang baca entry kita. jadi tak kisah la fasal tu. :)


betul tu ayu yang penting entry dalam sesuatu blog tu la yang paling penting! sama ada ia memberikan kesan kepada si pembaca atau tidak. hm.. hhehe.

apa-apa pun tahniah ea ayu.. da 300 orang da follower.. >_<

9n0L4 said... Reply To This Comment

belum sebulan dah 300? huhu. hebat. follower tak sepenting reader. lagi penting, ade org klik nuff & churp kite kan. :p

Ayumi Comot said... Reply To This Comment

hakhak..kelakar la korang..mcm2 komen..thanks bg komen yg membina...setuju je dgn komen2 korang semua, termasukla yg tekan churp2 n nuff pun, ayu setuju gak..hihihi:P

Nur Syalillah Kamrudin said... Reply To This Comment

hehehe..xpe ayu follower xpenting..tp yg penting entry kita ada owg baca even though as a silent reader:) bila da ramai followers then kita appreciate dowg, lg dowg suka mai blog kita :)akak tgk blog ayu ramai yg komen means entry ayu best2..keep it up ayu!

Nurul ain said... Reply To This Comment

yup2... yang penting ada orang singgah dan baca entri.. kalau tak nanti mcm "syok sendiri" je kan.... :)

Anak Tabuan Comot said... Reply To This Comment

atc ske sggah blog org n bce entry2 y best2. :) kaq ayu, kte dh letak button google+.tgk dkt taggies&linkies atc

lisa said... Reply To This Comment

kalau lisa, sape2 yang komen kat entri lisa walaupun entri tu dah lama, lisa akan follow dorang dari situ. entri terbaru dorang pun lisa x miss sebab komen dorang tetap melekat kat entri lama tu. hehe :)

9n0L4 said... Reply To This Comment

hihi. tak pyh tukar pun takpe dear. buat je due². nuff & churp. dorang adek beradek. takpe. (:

Bancik said... Reply To This Comment

setuju

MaYa MustWany said... Reply To This Comment

pembaca lagi best..setia..

fyna said... Reply To This Comment

waaa..da ramai..congrats...
^^;

.: mama lynn :. said... Reply To This Comment

memang rasa happy bila tgk blog kt meriah ngan follower tp apa yg lbh penting isi entri2 kita tu boleh buat orang lain happy + kt dapat bkongsi ilmu sesama kt. insya Allah... yg pntng niat kt kan. happy blogging dear

CikFi said... Reply To This Comment

yg pentg kita ikhlas nak menulis entry kan ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM