Friday, 30 March 2012

rindu pade bloggers~

Assalamu'alaikum sumer...


Hihihi..ayu dah balik kemaman...dua minggu xbuke blog, mmg rindu....Hajat hati mmg xmo buker smpai bulan 6, tp bile bace komen2 korang kat entry ayu,rase mmbuak2 pulak nk keep in touch ngn korang...


Ayu byk keje gak sebenarnya tp minggu ni nak balik gak sbb kerinduan pd Gelap n Cerah dah xtertanggung..Rindu smpai mimpi2 lagi,huhu...Kakak n Wa (adik2 ayu) dah majuk sbb ayu asyik je care sal Gelap n Cerah,hehehe..nak wat cmne..Law rindu dorang leh col..tapi kalau rindu Gelap n Cerah? *~~~*


Sepanjang praktikal kat spital Kuantan mmg bizi skit la..N penat...Penat otak, penat badan..Balik keje, terus tido..Nak gagahkan diri buat report patients tyme malam mmg susah la...Penat smpaikan ade satu malam tu ayu tertido n kul 5.30 pagi baru bangun solat isyak....Adehhhh:P


So far, fisio2 ok la..baik jep...ade la yang mcm xngam lagi ngn geng2 ayu ni tp insya Allah xde pape kot. Mebi leh rapat2 lagi, mane tahu kan?Yang pnting, sntiasa berbaik sangka...


2 minggu first ni, ayu n Kak Mia jaga kat neurology tuk out patient..Best dapat treat patients yang budak2 cam Global Developmental Delayed (perkembangan dorang lambat berbanding kanak2 seusia yg lain), Tortilcollis (kepala mcm pusing ke kiri or ke kanan) and so on...


Ada gak treat patients stroke, spinal cord injury...Best2 walopon penat....Best sbb patients baik2:)


Jom layan gambor:)


tyme xde patients, ayu sibuk mewarna dinding,hehe...sebelah tu, student Fisioterapi KKM (Karen Ong)





SEBELUM







SELEPAS

 (comel x?hihi...ni tempat treatment budak2 ,so, dinding kenala cam tadika sket..ayu warne jep..lukis tu org lain,hakhak....Tapi xsempat siap sbb patient scoliosis dah datang...)






Ayu: "malas nak wat exercise yang akak ajar yep???"
Nadia: "Sori akak...pianeeee...."

Huhu..jgn terkejut...adik comel kat atas tu adelah seorang Gymnast wakil Melaka. Flexible giler  tapi ade masalah severe Scoliosis...Scoliosis ni tulang belakang yg berbentuk S atau C macam gmbar kat bawah ni...









ayu and Kak Mia....






Ayu dah nak balik Kemaman tyme ni sedangkan esok (Sabtu) kitorang kena follow up lg Nadia tapi ayu nak balik jugak sbb holiday is my right...Tyme cuti ayu xmo ganggu2 ek? hakhak:P






First thing bile smpai umah, Ayu terus grab Gelap n Cerah...cayang2..rindu2...








Wif Cerahhh..Mama rindu kamooo!






Kat umah sewa belakang hospital....

Walopon sometimes rase malas nak rawat patient (pengakuan jujur) sbb penat n kdg2 condition dorang yang pelik2...Tapi no matter what, ikhlas is the most important one...Nak lari ke mana pun, kdg2 rase nak give up jadi fisio, n selalu ckp lam hati, "pas abis blaja, ayu nak kawen then jd suri rumah" TAPI selagi saya diberi amanat mnjadi pelajar Fisio atau Fisioterapi soon, hope hati sentiase ikhlas dlm memberi.....Patients, I Love u....jangn lupe wat exercise yg ayu ajar....






p/s: minggu depan kena naik wad paediatrics (budak2)....nak blaja suction (sedut kahak)...hihihi, insya Allah:)


p/s: thanks pd bloggers yang support...ade followers yang ayu dah follow tp ade yang xtinggal link..so, ayu ssah nk jejak. Then, pada yang bw blog ayu kat shoutbox, sori byk2 sbb ayu xdpt nak terjah blog korang satu2....



14 comments:

Chuu Muqhlis said... Reply To This Comment

oooo patot la lame xnampak dia :P

Cik Kay Jue said... Reply To This Comment

waalaikumussalam ayu.. yeay! ada entry from ayu! like like like.. >_<


biasa la tu ayu nak kan keserasian tu ambil masa. insya Allah lame ok la tu.. :)

muka gelap n cerah macam sama la ayu.. kembar ke kucing ayu ni? hehe..

welcome ayu. masalah follwer tak tggl link. memang problem ar.. :)

good luck ayu.:)

Cik Kay Jue said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Iklan Jawatan Kosong Terkini said... Reply To This Comment

Salam Kunjungan semua...

FREE BACKLINK TO EXCHANGE

Terima kasih support..
xspecially Admin..

Cik Pensil said... Reply To This Comment

wahh.. bestnye~

lepas ni nak jumpa budak2 pulak? nak ikut sekali boleh :D

teha said... Reply To This Comment

wah ! hapdate pon akhir nyee.. hehe :)

Noraim said... Reply To This Comment

selamat kembali! rajinkan diri ayu update. hee.

mirmashi94 said... Reply To This Comment

welcome back ayu! hehe. eh,besh nye tgk ayu praktikal. hehe

Syarafi[skyforce331] said... Reply To This Comment

waaaah ada kucing..best2 :)
fi follow n letakkan lam bloglist fi :)

CekbOlat-bOlat said... Reply To This Comment

rinduuuu nurse ! hahaha

kwn bolat pun kne yg tulang blkang tuh.. tapi ape name tah, smpai kne operate klau xoperate ........

tapi !tapi.. lepas die pegi 'ketuk-ketuk' dekat bmoh.. alhamdulillah.. dh baik :) tnpa operate..

Ihsan Arifin said... Reply To This Comment

we miss u kakak ! haha

9n0L4 said... Reply To This Comment

seboknye dieeee. ;)

ejulz said... Reply To This Comment

selamat berblog di masa lapang.. :)

Yasmin Aris II said... Reply To This Comment

comelnyee kamu !! hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM