Tuesday, 21 February 2012

Nasib Adik Faris

Assalamu'alaikum...

Dalam kiter bahagia hidup beblogging, apa kata kiter luangkan sedikit mase tuk bercerite ttg adik Faris. Ayu xtau sgt kisah Adik Faris ni. Tahu pun melalui kak uda. Terima kasih kak uda sbb buat entry sal Adik Faris.

Pernah x korang masuk wad (xkisah la lawat or korang sndiri jd patient), pahtu observe stiap pesakit2 kat situ? Ayu pernah..Acap kali. Kadang2 berhari2 kuar masuk wad. Alhamdulillah xpernah lg masuk wad sbb sakit tp sbb kene treat patient. Insya Allah, doakan ayu jd fisioterpi yg bagus satu hari nnt:)

Bile tgk patient2 tu, rase sedih sgt. Kdg2 tgh treat pun leh sebak. Patient ICU pun ayu redah. Mcm2 keadaan yg dorang tpksa hadapi. Ayu jd terfikir sndiri, "kalu aku kt tempat dorang, cmne? Rasenya xsetabah cmtu"

So, bile sebut ttg Adik Faris ni, ayu pun jd teringt la patient2 kat hosp. Rasa cam leh byg je seorang budak kecik yg terlantar sakit, betul2 on bed (bed ridden). Then ade bunyik mesin2 oksigen tu. Ya Allah, scary nyer..Boleh sebak kot.


Sayu je tengok. Kesian....I can't imagine kalau family members ayu diuji cmni..

Adik Faris hidap penyakit Hemophgocytic lymphohisticytosis (HLH) dan bil hospitalnya sekarang mnjangkau RM 75,000. Kepada sesape yang nak sumbangkan bantuan kewangan, boleh la bank in kat akaun Maybank Syamrulismawi (ayah Adik Faris) di 1140-1115-2218. 

Jom same2 bantu. Kalau sikit pun tapi ikhlas, mana tahu itu yang mnjadi sbb bg kite tuk masuk ke syurga?


17 comments:

zizie said... Reply To This Comment

:'( semoga adik nie cepat sembuh..

ANISA said... Reply To This Comment

semoga adik Faris sembuh dan terus kuat...

beckhrooy said... Reply To This Comment

kesian, semoga cepat sembuh

myra azraff said... Reply To This Comment

harap adik ni mampu bersabar hadapinya.:)..sama2 kita doakan..

Suraya Aris said... Reply To This Comment

semoga adik ni cepat sembuh,insyaAllah.

aimi said... Reply To This Comment

Perit yg die rase die je tau.Semoge ramai yg membantu

Ayumi Comot said... Reply To This Comment

yup..same2 kiter semua doakan:)

biQa Hatmin said... Reply To This Comment

dah byk blog sebarkan tentang adik faris ni..harap ada insan berhati mulia tampil memberi usmbangan membantu keluarga dia.

syiela said... Reply To This Comment

moga adik Faris tabah.. kuat.. dan cepat sembuh

CIK TOM said... Reply To This Comment

smoga adik faris cpt sembuh n keluarganya tabah..

Kamsiah said... Reply To This Comment

salam
kesian tgk anak2 kecil,yg tak tau apa2,menderita kesakitan...

CekbOlat-bOlat said... Reply To This Comment

sedihnyaaa T__T smoga adk faris cepat sembuh,,

C28su said... Reply To This Comment

Semoga adik faris cepat sembuh... berapa berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul.

Semoga family adik Faris tabah dengan dugaan ini. AMIN.

LaDy NeA said... Reply To This Comment

hurm . ne first time sy tau psl adik chomel ne . kalo sy ada banyak duit . memang nak sumbangkan . hukhukhuk . sy cuma mampu doakan supaya adik Faris cepat sembuh .

L said... Reply To This Comment

moga dapat duit tu.. urm. jom sama2 bantu.=)

jom renung sebentar.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/jahil-dunia-jahil-agama.html

Ardini Humaira said... Reply To This Comment

semoga adik faris cepat sembuh, amin...

9n0L4 said... Reply To This Comment

skrg mcm mane dah ehhh? hrp faris sekeluarga tabah sentiasa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM