Wednesday, 22 February 2012

review: Clairol Herbal Essence 'Hello Hydration'

Assalamu'alaikum..

Jom mule ceriter...(malas nk mukadimah2,huhu)

Dulu, ayu pernah simpan rambut panjang smpai ke pinggang, tapi masalahnye, kering plak...Dah la xtrim langsung. So, mase tu ayu pakai minyak rambut je la nk bg lembap sikit.

Tyme tu ayu pakai sympu sunsilk kaler hijau. Muler2 pakai, cam ok, lembut je rambut, tapi lame2, jadi makin kering. Bile cek tenet, upernye dia ade SLS (sodium lauryl sulphate) yang actually sgt merbahaya n boleh increase risiko tuk dpt kanser.

Then, ayu decide nak potong rambut, kasi pendek smpai bahu. Akak yng tukang potong rambut pun ckp rambut ayu kering giler,woooooT___T

Balik umah, ayu google produk yg ok. Ayu jumpe 1 syampu yg best. Terus smngt nak beli....

Ni la syampu feveret ayu skang...Rambut pun dah xkering cam dulu...Nampak bermaya sikit,huhu...

Dipersembahkan Herbal Essence 'Hello Hydration'

Kebenarannya (kuikui), Ayu dah pernah pakai dah pun dulu2 syampu hello hydration ni n mmg bagus. Cume, ada satu hari tu, ayu nak beli hello hydration lagi tapi dah abis, so ayu beli adik beradik dia jugak yg kaler merah ni.

Adik beradik Hello Hydration (lupe nama dia)

Bile pakai, alamak, xsesuai lak. Tup2 jd serik ngan produk herbal essence sehingga buat ayu lupe hello hydration tu bagus. Bile nak beli semula, baru teringat "Oh, aku dah pernah pakai dah dulu upernye"..Kirenya rujuk balik la ni.....Kehkeh...(punyela serik smpai hilang ingtn kejap)

Kelapa dan orkid: bahan utama Hello Hydration (ala2, kampung je kan?huhu)

Tapi yg sedihnyer, bile ayu cari info2 sikit kat tenet td, hello hydration ni ader ALS (ammonium laureth sulphate) n seadik beradik gak ngn SLS. Jadi, lepas abis syampu ni, nak tukar lain plak ar...(mood: kecewa! Dah jatuh cinter, kena berpisah plak)

Syampu ape yg ok tuk rambut kering ek? Himalaya ok x? Cam lebih bersifat natural sket kan?

5 comments:

Cik Ziera said... Reply To This Comment

dlu pnh pki.. tp xseswai ngn rmbut. hurmm tpi skg, dove okay :)

Ayumi Comot said... Reply To This Comment

@Cik Ziera

pernah pakai dove tapi jadi kelemumur plak..aisey...huhu

Acik IeyMah said... Reply To This Comment

e'eh..sama la pulak syampoo yang kita pakai..terbaek lah.bau syampoo ni pun tada la terlampau kuat. sedang2 je..sweet..

Ayumi Comot said... Reply To This Comment

@Acik IeyMah

yup..walopon ade ALS, tapi cam terbaik je function dia..still keep using it..hope ALS xkuat la:)

9n0L4 said... Reply To This Comment

laaaaaa. sunsilk buat jadi rambut kering ehhhh. patutlaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
All reserved to Ayumi.Edited by TehaaNFM